Poslovna zona Ratkovac najavljuje nove pogone

0

U Cazinu puno nade polažu u svoju poslovnu zonu Ratkovac, nadomak grada.

Ovo je  glavni privredni infrastrukturni projekat koji bi u narednim godinama trebao na jednom mjestu okupiti značajne poslovne subjekte, proizvodno orijentisane.

Trenutno se u zoni nalazi jedna kompanija sa oko 60 zaposlenih a uskoro će još se pridružiti inostrani subjekt koji najavljuje zapošljavanje i do 250 radnika.

Novi proizvodni pogoni najavljuju se u ovoj godini. Prvenstveno od firme koja je u prošloj godini sa nadležnim postigla dogovor oko ulaska u poslovnu zonu. Najavljena je investicija od 30 miliona maraka čija bi realizacija trebala biti završena u naredne dvije godine.

Putem pisma namjere, svoju zainteresiranost iskazalo je još nekoliko firmi. Ozbiljnost njihovih namjera uskoro će biti poznata. Do tada gradske vlasti ulažu napore na daljnjoj izgradnji potrebne infrastrukture.

Očekuju podršku dosadašnjih partnera, Federalnog ministarstva razvoja i obrta, ministarstva privrede, UNDP-a putem MEG projekta koji su prepoznali značaj ulaganja u ovu ali i ostale industrijske zone, kao jezgro privrednog zamaha svake lokalne zajednice, prenosi RTV USK.