Poslodavci razgovarali sa Zaimovićem

0

Predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH održali su danas sastanak sa predsjedavajućim Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mirsadom Zaimovićem.

Tokom sastanka razgovarano je o setu mjera za ublažavanje posljedica ekonomske krize i izgradnji adekvatnog poslovnog ambijenta.

Posebno je istaknut značaj usvajanja seta reformskih zakona i inicijativa, a koje je predložilo Udruženje, u Parlamentu Federacije BiH s ciljem rasterećenja privrednog sektora, očuvanja radnih mjesta i povećanja prihoda zaposlenika.

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije BiH su informisali o brojnim izazovima s kojima se poslodavci suočavaju, te naporima koje je potrebno učiniti kako bi se popravila poslovna klima.

Predsjedavajući Zaimović je izrazio apsolutnu podršku i istakao da je prijeko potrebno zajedničko djelovanje koje ima za cilj rast i razvoj privredne proizvodnje, te dao punu podršku usvajanju seta reformskih zakona koji će izmjenama donijeti efikasnija rješenja i olakšice privrednicima, te značajno uticati na poboljšanje poslovnog ambijenta.