Popović: DORS 2023 ponudiće nova iskustva i perspektive

0

Drugi Dani osiguranja RS 19. i 20. oktobra u Bijeljini

Udruženje društava za osiguranje Privredne komore Republike Srpske će 19. i 20. oktobra po drugi put organizovati Dane osiguranja Republike Srpske DORS 2023.

Bojan Popović predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje Privredne komore Republike kaže da je prošlogodišnji DORS nadmašio sva očekivanja, tako da nije bilo teško da se u udruženju odluče da i ove godine organizuju DORS, koji bi kako svi očekuju, trebao da preraste u tradicionalnu i prepoznatljivu konferenciju koja se bavi problematikom industrije osiguranja.

Bojan Popović

Popović ističe da je DORS idealno mjesto da se razmjene iskustva, steknu nova znanja ali i kontakti koji će svakom učesniku značiti u daljem poslovanju.

Prema njegovim riječima organizatori su ove godine posebnu pažnju posvjetili selektovanju tema i predavača kako bi na što bolji način pokrili sve aktuelne teme koje interesuju osiguravače.

„Paneli i predavanja na ovogodišnjem DORS-u će se baviti: trendovima na tržištu osiguranja RS, napravićemo komparaciju tržišta osiguranja RS sa regionom, razmotrićemo kako unaprijediti kanale prodaje preko posrednika, mogućim izmjenama regulatornog okvira i njegovom uticaju na tržište osiguranja“, naveo je Popović i dodao da će se jedna tema baviti i pojavom superćeliskih oluja i njihovom uticaju na tržište osiguranja RS.

On je istakao da će o ovim temamam između ostalih govoriti: Draženka Janjanin direktorica Agencije za osiguranje Republike Srpske, Savo Minić ministar poljoprivrede Republike Srpske, Vladimir Đurđević redovni profesor na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Boris Šaban izvršni direktor Udruženja osiguravajućih društava Crne Gore, Mišo Janković član Udruženja osiguravajućih društava Srbije i direktor Biroa zelene karte, Trajče Latinovski direktor Udruženja osiguravača Sjeverne Makedonije, Goran Mitrović direktor Gold MG, Boško Petrović predsjednik izvršnog odbora Generali Srbija, Goran Račić predsjednik područne Privredne komore Banja Luka, Valentino Janković, CEO Drina osiguranja.

Više informacija o DORS-u 2023 možete naći na zvaničnoj stranici konferencije www.osiguranjers.com.