Polyfibers® osvaja tržište Adria regiona: Revolucija u armiranju betona i industrijskih podova

0

Adria region postaje svjedok revolucionarnih promjena u industriji ojačanja betona i izrade industrijskih podova s dolaskom kompanije Polyfibers®. Ova globalna kompanija, koja je prošla kroz impresivan razvoj od svog osnivanja 2001. godine, postala je lider na tržištu mikro i makro sintetičkih vlakana za ojačanje.

Od 2022. godine, zahvaljujući znatnim ulaganjima i akvizicijama, postali su najveći proizvođač u regiji EMEA (Europe, Middle East, and Africa). S proizvodnim kapacitetom od preko 6000 tona godišnje, ojačavaju više od 5 miliona m3 betona godišnje u projektima širom svijeta.

Fabrika kompanije Polyfibers sa R&D centrom prostire se na preko 15.000 m2

Mikro i makro sintetička vlakna za sve potrebe

Kompanija nudi širok raspon proizvoda, uključujući mikro i makro sintetička vlakna za različite primjene. Pored primjene za industrijske podove, nude vlakna za primjenu sa prskanim/torkret betonima u tunelogradnji odnosno rudarstvu, za zaštitu kosina, u izgradnji tramvajskih i željezničkih pruga, prefrabrikovanih betonskih elemenata kao i za cementne estrihe/glazure. U ponudi su makro vlakna iz serije Polytwist® i Polymacro® i mikro vlakna iz serije Polymono®, Polyfibril® i Monofire®.

Polytwist® PT – Revolucionarno rješenje za industrijske podove

Polytwist® PT predstavlja dragulj u kruni Polyfibers®-a, razvijen i dizajniran specijalno za armiranje i primjenu u betonskim industrijskim podovima. Njegove impresivne karakteristike, uključujući izdržljivost, otpornost na habanje i 3D armiranje, postavljaju nove standarde u industriji armiranja betona. Osim što je otporan na koroziju i produžuje vijek trajanja, njegov specijalno razvijen uvijeni oblik olakšava postizanje izuzetnog završnog izgleda površine bez stvaranja neželjenih “dlačica” nakon zaglađivanja. Polytwist® PT su jedina vlakna na tržištu izrađena od 100% čistog polipropilena, čime se jamče izvanredne performanse modula elastičnosti (> 8GPa) i zatezne čvrstoće (>650 MPa), što direktno doprinosi smanjenju potrebne količine vlakana za efikasno armiranje.  

Polytwist PT54

Za svaki projekat vrše se posebni proračuni armiranja i doziranja, neophodni za osiguravanje strukturalne nosivosti u zavisnosti od vrste optećenja i uslova na terenu. Proračuni se izvode u skladu s najnovijim smjernicama, standardima i normama osiguravajući da svaki projekt ima čvrstu temeljnu strukturu koja garantuje dugotrajnost i sigurnost.

Tuzla Tower – podovi u garažama u rezidencijalnom objektu kompanije Heez u Tuzli armirani su sa vlaknima Polytwist PT54

Polytwist® i Polymacro® – Zamjena za armaturne mreže i čelična vlakna sa značajnim uštedama

Jedna od ključnih prednosti Polytwist® PT54 i Polymacro PM54 proizvoda je njihova sposobnost da u potpunosti zamijene upotrebu armaturnih mreža i čeličnih vlakana, što rezultira uštedama od preko 20%. Osim toga, eliminacijom potrebe za ugradnjom armature, rokovi izvođenja se značajno skraćuju. Ovo znači da se projektima može pristupiti brže i efikasnije, što donosi višestruke benefite investitorima i izvođačima radova.

Polyfibers® na Svjetskom Tržištu

Polyfibers® nije samo lider u Adria regiji – njihovi proizvodi su dostupni diljem svijeta. S certificiranim proizvodnim pogonima i uredima na 6 kontinenata, izvoze svoje proizvode za ojačanje vlaknima visokih performansi u više od 60 zemalja. Na području Adria regiona, djeluju preko kompanije Fibers Adria sa sjedištem u Tuzli, gdje posjeduju obezbijeđen lager radi lakše i brže distribucije.

Fabrika automobila Ford Otosan – preko 500.000 m2 podova armirano je sa vlaknima Polytwist PT54

Polyfibers® – Partner za budućnost industrije

Dolazak Polyfibers® na Adria tržište obećava inovacije u industriji betona i podova. Njihova stručnost i posvećenost kvaliteti čine ih ključnim igračem u oblikovanju budućnosti industrijske izgradnje u regiji.

Sada, zahvaljujući Polyfibers®, Adria regija će imati pristup vrhunskim proizvodima i tehnologijama za ojačanje betona, a Polytwist PT će biti glavno oruđe u izradi industrijskih podova visokih standarda, uz značajne uštede i skraćene rokove izvođenja.

Armiranje i izvođenje industrijskih podova sa vlaknima Polytwist PT54 pruža vrhunski kvalitet

Kontaktirajte nas na: adria@polyfibers.com

10 pitanja i odgovora o vlaknima: https://www.fibersadria.com/sveovlaknima

Web stranica Polyfibers®: https://www.polyfibers.com/ba/pocetna-stranica