Položen kamen temeljac za tehnološki kampus američkog NCR-a u Beogradu

0

Potrebni su nam pamet i nove tehnologije, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, uz ocjenu da je investicija američke kompanije NCR u izgradnju najsavremenijeg tehnološkog kampusa na Novom Beogradu jedna od pretpostavki za bolju budućnost zemlje.

Vučić je, na polaganju kamena temeljca za kampus, rekao da i ova investicija pokazuje da odnosi između Srbije i SAD mogu da budu neuporedivo bolji.

Dodao je da će novi NCR kampus biti veći od kampusa te kompanije u Atlanti.

“Mi smo mali da bismo mijenjali budućnost SAD, ali vjerujem da možemo u skladu sa našom veličinom da doprinesemo da SAD bude za nijansu još uspješnija”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, danas se vraća osmjeh na lice Srbije.

“Donosimo osmjehe ne samo za do sada zaposlenih 3.135 ljudi i novih 1.000 koji će biti zapolene u kampusu, već vraaćmo osmjeh na lice cijeloj Srbiji”, naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije i predsjednik korporacije NCR Majkl Hejford prethodno su položili kamen temeljac za izgradnju najsavremenijeg tehnološkog kampusa, koji podiže američka kompanija NCR na Novom Beogradu.

Zatim su temeljac položili i na digtalan način polaganjem šaka na digitalnu “crnu kocku”.

Vučić je istakao da je Srbija podržala taj projekat sa 14 miliona eura, kao i da su Srbiji potrebne nove tehnologije i pamet, koja će sve da doživaljava kao izazov koji treba riješiti, a ne kao problem.

NCR kampus će biti najveći tehnološki kampus te kompanije u Evropi, a završetak radova je planiran za početak 2021. godine.

Investicija u novi kampus je vrijedna oko 90 miliona dolara i nalaziće se u Bloku 42 u Bulevaru Milutina Milankovića.