Poljaci zainteresovani za proizvodnju traktora u Banjaluci

0

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom iz Poljske o mogućnosti organizovanja proizvodnje traktora na lokaciji preduzeća namjenske industrije “Kosmos” u Banjaluci.

Đokić je upoznao poljsku delegaciju, koju je predvodio predsjednik Regionalne privredne komore Poljske i suvlasnik kompanije “Kontraktos” Vitold Kačevski sa uslovima investiranja i drugim aspektima u vezi sa poslovanjem u Republici Srpskoj.

Ministar Đokić je naveo da se raduje mogućnosti za povećanje poljskih investicija u Srpskoj, ističući da će Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva pružiti punu podršku realizaciji ovog projekta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Imajući u vidu činjenicu da u Republici Srpskoj ima oko 35.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i da postoje odlični uslovi za dalji razvoj poljoprivrede, našem tržištu su potrebni traktori”, rekao je Đokić.

On je naveo da će u cilju što bolje pripreme za realizaciju ovog projekta, biti urađena studija koja će obuhvatiti procjenu domaćeg tržišta, analizu okruženja, način plasmana proizvoda, kao i modalitete podrške ovoj vrsti proizvodnje.

Predsjednik Regionalne privredne komore Poljske i suvlasnik kompanije “Kontraktos” Vitold Kačevski istakao je zainteresovanost za ulaganja i izrazio očekivanja da će uskoro jedan dio svoje proizvodnje organizovati na našim prostorima.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić i direktor preduzeća “Kosmos” Dušan Vještica.

Srna