Pokrenute aktivnosti na proglašenju Trebevića parkom prirode

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić razgovarao je danas sa predstavnicima Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa o inicijativi za proglašenjem Trbevića parkom prirode, kao i aktivnostima koje je, s tim u vezi, potrebno preduzeti u narednom periodu.

Ćosić je, tokom sastanka sa načelnikom Odjeljenja za zaštitu prirodnog nasljeđa u ovom zavodu Draganom Kovačevićem i saradnicima koji će biti angažovani na ovom projektu, rekao da su, kako je i najavljivao, pokrenute aktivnosti da se područje Trebevića zaštiti, te da bude proglašeno parkom prirode.

Pozitivne vijesti donose Vam BiznisInfo i Addiko Bank

„Grad Istočno Sarajevo, u okviru svojih nadležnosti, pružiće svu potrebnu podršku u daljim aktivnostima na ovom projektu, ali i razvoju Trebevića uopšte. To podrazumijeva i podršku razvoju planinarske i putne infrastrukture, kao i promociju ove planine“, naglasio je Ćosić, dodajući da će prihodi koji se budu ostvarivali na tom području biti usmjereni u nastavak razvoja ove turističke destinacije.

Gradonačelnik je podsjetio da je na jučerašnjem sastanku sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Suzanom Gašić dogovoreno da se izvrši uvid u prostorno-plansku dokumentaciju, obiđe teren i utvrde specifičnost pomenute lokacije, nakon čega bi mogli da budu stvoreni uslovi za proglašenje „Park prirode Trebević“.