Pogledajte reklamu zbog koje se Apple izvinio

0

Američka tehnološka korporacija Apple izvinila se zbog kratkog reklamnog video snimka za novi tablet iPad Pro sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.

– Naš cilj je da uvijek slavimo bezbroj načina na koji se korisnici izražavaju i ostvaruju svoje ideje putem iPada. Ovim video snimkom smo promašili poentu i žao nam je zbog toga – izjavio je Appleov direktor marketinga Tod Majren, prenosi CNBC.

Izvršni direktor Applea Tim Kuk je objavio pomenuti video na X nalogu u utorak, a Apple ga je takođe objavio na Youtubeu.

Snimak prikazuje kreativne alate kao što su klavir, gitara, fotoaparati, kante sa bojom i predmete kao metronom ili knjige koje postepeno uništava velika hidraulična drobilica da bi sve ove objekte na kraju komprimovala u novi Appleov tablet.

Spot je izazvao kako podsmijeh, tako i ogorčenost gledalaca, pošto su mnogi naveli da ih je uništavanje kreativnih alata uvrijedilo.

– Appleova reklama šalje poruku da u budućnosti koju kompanija želi nema mjesta za kante sa bojom, skulpture, fizičke instrumente, papirne knjige. Naravno, to je budućnost na kojoj Apple radi već godinama, samo to ranije nije bilo tako otvoreno – ističe portal Techcrunch, prenosi Blic.