Pogled iz zraka na novu Tibrinu zgradu i jedno od najvažnijih gradilišta u Sarajevu

0

Vijest koju je BiznisInfo.ba objavio prije nekoliko dana – da je pri kraju izgradnja novog objekta u Sarajevu iza kojeg stoji kompanija Tibra Pacific iz Kiseljaka – izazvala je mnogo pažnje.

Osim toga, ispred ove zgrade se gradi novi kružni tok, odmah uz Remizu, odnosno sjedište GRAS-a. Time će cijela ulica Džemala Bijedića poprimiti novi izgled. S druge strane se nalazi naselje Miljacka, a pored njega veliki Bingo City Centar.

Nešto dalje niz ulicu planirana je gradnja Lidla, a odmah pored te lokacije se već gradi IX transverzala, koja će biti veza sa autoputem.

Tako da se ovim projektom kroz cijelu općinu Novi Grad dobija jedan novi koridor primarnog sabraćaja, koji je važan ne samo za Novi Grad nego i za cijeli grad Sarajevo.

Youtube kanal 4life objavio je snimak kako trenutno izgleda gradilište kružnog toka kod GRAS-a, a na snimku se daje i dobar prikaz nove Tibrine zgrade o kojoj je BiznisInfo.ba pisao. Sve skupa riječ je o jednom od najvećih, ali i najvažnijih gradilišta u Sarajevu.

O Tibrinoj zgradi

Što se tiče Tibrine zgrade, ona je izgrađena, a urađene su i fasade sa dvije strane. Sada se radi fasada sa ostalih strana. Ova firma već je jedan od najvećih graditelja stanova u poslijeratnom Sarajevu, a zaslužna je za podizanje cijelih naselja.

Nakon naselja poznatog kao Tibra na stupu, gradili su i Novu Otoku a potom i Bulevar na stupu. Sada grade još jedan stambeni kompleks. Riječ je o objektu koji se nalazi između Nove Otoke i GRAS-a.

Investitor je kompanija Avenija d.o.o. Vlasnik Avenije je firma Nova Otoka d.o.o. čiji je, pak, vlasnik Tibra Pacific.