Podrška Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za sajam EKOBIS 2024.

0

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je u sjedištu Ministarstva u Sarajevu sa predsjednicom Privredne komore Unsko-sanskog kantona Sanelom Sabljaković, saopćeno je iz Federalnog ministarstva.

Ministar Hrnjić je tokom sastanka upoznat s aktivnostima i projektima koje ova komora realizira na području Unsko-sanskog kantona, kao i strukturom i brojem članova koje okuplja. U saopćenju je istaknuto i da su sagovornici poseban fokus stavili na ovogodišnji jubilarni 20. međunarodni sajam ekologije – EKOBIS 2024. koji će se održati u Bihaću od 5. do 8. septembra.

– EKOBIS je svojevrsni brend grada na Uni i vjerujem da njegovim održavanjem kao i temama, proizvodima i aktivnostima koje ga karakterišu dajemo doprinos na privrednom i naučnom planu – kazao je ministar Hrnjić.

Kako  je navedeno u saopćenju, Sajam će pratiti teme zelenih tehnologija, energije i tranzicije te će se održati pod motom “Zajedno bojimo budućnost”.

– Uz zahvalu za dosadašnju podršku i izvrsnu saradnju, vjerujem da će ovogodišnji sajam, uz podršku Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ponuditi vrlo atraktivne teme koje determinišu svijet u kojem živimo – rekla je Sabljaković.

Inače, u okviru sajma EKOBIS 2024. održat će se i 3. međunarodni sajam turizma-EKOTOUR, te 4. međunarodni sajam obrta, saopćilo je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.