Podignuta optužnica protiv vlasnika benzinskih pumpi “Nešković”

0

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Dragana Neškovića, vlasnika benzinskih pumpi, zbog napada na radnika kojeg je gađao čašom.

Dragan Nešković se tereti za krivično djelo zlostavljanje na radu, za koje je prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske zaprijećena maksimalna kazna od dvije godine zatvora.

Iz bijeljinskog tužilaštva su za Srpskainfo izjavili da je optužnica podignuta 29. septembra ove godine i dostavljena Osnovnom sudu u Bijeljini na potvrđivanje.

Podsjetimo, u avgustu prošle godine na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” objavljen je video-snimak nadzorne kamere sa Nešković pumpe u Bijeljini na kojem je zabilježen napad na radnika N.Č. i ponižavajuće ponašanje, a kako je tada navedeno, radilo se o vlasniku Draganu Neškoviću.

Vlasnik benzinskih pumpi je nakon objavljivanja snimka u javnosti negirao da je on napao radnika, međutim tokom istrage utvrđeno je da postoji dovoljno dokaza da se radilo o Nešković, te je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv vlasnika benzinskih pumpi.

Na snimku se jasno vidjelo da muškarac istrčava za radnikom i gađa ga najvjerovatnije čašom, nakon čega ispred objekta tjera muškarca da se skine go do pasa, odnosno da skine radnu majicu. Nakon toga je nesrećni radnik otjeran.

Snimak je objavio administrator Fejsbuk stranice Dražan Pejaković, koji je medijima potvrdio identitet radnika, kao i to da je radnika napao vlasnik Nešković pumpe zbog čega je potražio i pravnu pomoć.

Nešković je u odvojenom postupku već novčano kažnjen zbog propusta u radu i to sa 7.000 maraka, jer je napadnuti radnik radio bez ugovora o radu.