Počelo ravnanje terena za tvornicu Braće Pivac u Ljubuškom

0

Gradnja milionskog projekta koji će zapošljavati desetine Ljubušaka započela je ovih dana. Na više od 20.000 kvadratnih metara počelo je ravnanje terena za budući pogon koji gradi Mesna industrija Braća Pivac.

Riječ je o kompleksu u privrednoj zoni Mostarska Vrata – Cerno koji će nakon završetka sadržavati skladište svježeg mesa, skladište zamrznutoga mesa, pogon rasijecanja, pogon pakiranja svježeg mesa, pogon narezivanja, sušnicu, proizvodnju mesnih prerađevina, diskont, maloprodaju, administraciju i komercijalu te odjel prijevoza, piše Večernji list.

U samom početku poslovanja planirano je zapošljavanje od 50 do 70 osoba. Baš kao i u proizvodnim pogonima Grupe Pivac na području Hrvatske, i u pogonu čija je gradnja započela u Ljubuškom prioritet će biti odvijanje tehnološkoga procesa proizvodnje po najvišim standardima, u skladu s međunarodnim normama kvalitete i sigurnosti.

– Primjenjujemo najmodernije tehnologije proizvodnje svježeg mesa i prerađevina te kontinuirano ulažemo u modernizaciju, nabavu nove opreme, strojeva i transportnih vozila. Ovakvu poslovnu politiku nastavljamo i kada je u pitanju širenje djelatnosti na područje BiH. Daljnjim ulaganjima u proizvodne kapacitete i maksimalnim korištenjem domaće sirovine, cilj nam je postati još veći pokretač razvoja gospodarstva na ovim prostorima – naveli su iz Mesne industrije Pivac nakon potpisivanja ugovora o kupovini zemljišta s gradonačelnikom Ljubuškog Vedranom Markotićem.

Podsjetimo, sredinom oktobra prošle godine predstavnici Grada Ljubuškog i Braće Pivac potpisali su ugovor kojim su nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima površine 5.856 kvadratnih metara i Gaj u Cernu površine 16.052 kvadratna metra prešle u vlasništvo Mesne industrije Braća Pivac.

U zamjenu Grad Ljubuški postao je vlasnik nekretnine Gornje brdo površine 9.978 kvadratnih metara, a također je u gradski proračun uplaćena razlika u tržišnoj cijeni predmetnih parcela, sukladno procjeni ovlaštenog sudskog vještaka.

Tom prilikom direktor Mesne industrija Braća Pivac Ivica Pivac kazao je kako gradnjom kompleksa u Ljubuškom žele, nakon Hrvatske, svoju poslovnu priču proširiti i na BiH.

Podsjetimo, Grupa Pivac zapošljava više od 2.000 ljudi, ima gotovo 260 vlastitih maloprodajnih objekata diljem RH, sarađuje sa svim većim trgovačkim lancima na hrvatskom tržištu te plasira proizvode na njemačko, mađarsko, bugarsko, irsko, belgijsko, austrijsko, slovensko i ostala tržišta EU-a i trećih zemalja, prije svega, tržište Srbije, koje je u kontinuiranom porastu.