Počeli pripremi radovi, Gradačac u naredne dvije godine dobija garažu i tržni centar od milion KM

0

Danas su u Gradačcu započeli pripremni radovi na lokaciji na kojoj će biti izgrađena moderna gradska garaža i tržni centar sa nizom sadržaja

Na području parkinga pored dvorane Gradačačkog sajma danas su započeli pripremi radovi koji su preduslov za početak izgradnje gradske garaže i tržnog centra.

Radovi su počeli izmještanjem trafo stanice i elektroinstalacija a nakon što ovaj posao bude završen trebalo bi uslijediti i izmiještanje podzemnih instalacija koji se odnose na kanalizacionu mrežu.

Na toj lokaciji biće izgrađena moderna gradska garaža s tri podzemne etaže i sa preko 250 parking mjesta, kao i tržni centar sa nizom sadržaja kao što su supermarket, caffe, restoran, pijaca, sajam i drugi poslovni prostori.

Podsjećamo da je Općina Gradačac prodala suvlasnički dio oko 3/5  parcele na kojoj je predviđena gradnja ovih objekata kompaniji Belamionix koja će u tržni centar kako je ranije objavljeno uložiti preko milion KM.

Dio od oko 2/5 je ostao u vlasništvu općine.

Kako je navedeno iz gradske uprave, u završnoj fazi je i izrada Glavnog projekta objekta koji se radi na osnovu već usvojenog Idejnog projekta u junu 2018. godine. Završetak radova se očekuje u naredne dvije godine.