Plati beskontaktno Visa karticama Intesa Sanpaolo Banke uz Google Pay

0

Nakon izuzetno uspješne godine u svim segmentima poslovanja koje je Intesa Sanpaolo Banka ostvarila tokom 2023. godine, ova banka u 2024. godinu ulazi sa mnoštvo noviteta. Prvi u nizu je onaj koji je doista hvale vrijedan, a riječ je o saradnji s kompanijom Google i uvođenje Google Pay usluge koja je nedavno stigla na bh. tržište i koja se odnosi na beskontaktna plaćanja pametnim uređajima.

„Prateći trendove u regionu ali i u BiH, u saradnji s kompanijom Visa vrlo aktivno smo radili na uvođenju Google Pay usluge, i evo s početka godine, klijentima donosimo jedno potpuno novo iskustvo. Sigurni smo da ćemo ovim novim načinom plaćanja koji ne podrazumijeva bilo kakvu vrstu kontakta s karticama, POS terminalom – unošenjem PIN-a i slično, korisnicima naših usluga olakšati svakodnevne transakcije i time učiniti njihova plaćanja bržim, jednostavnijim i sigurnijim“, izjavila je Minja Filipović, izvršni direktor Sektora poslova sa stanovništvom.

Opcija plaćanja putem Google Pay usluge bit će omogućena svim korisnicima Visa Inspire i Visa Platinum kartica Intesa Sanpaolo Banke, a proces aktivacije je vrlo jednostavan.

Google Pay usluga Intesa Sanpaolo Banke trenutno je omogućena korisnicima Android uređaja koji posjeduju operativni sistem Lolipop 5.0 ili noviji, koji podržava NFC tehnologiju.

„Potrebno je da klijent ima aktivnu Visa Inspire ili Visa Platinum karticu, te da na svom mobilnom telefonu izvrši nekoliko postavki, poput obaveznog podešavanja zaključavanja uređaja, preuzimanja Google Wallet sa Store-a, odabira Google Pay usluge kao zadane opcije plaćanja. Nakon što kreirate sve postavke otvorite vaš Google Wallet i unesite podatke s vaše Visa kartice koju posjedujete i nakon verifikacije koristite svoj mobilni novčanik na svim prodajnim mjestima koja podržavaju beskontaktno plaćanje, te u online trgovinama koje nude mogućnost plaćanja Google Pay-om, kao i na beskontaktnim bankomatima“, izjavila je Ajla Čengić, voditelj tima u Direkciji za Mass klijente Intesa Sanpaolo Banke.

Za kraj se mora istaknuti da Google Pay usluga korisnicima omogućava najviši nivo sigurnosti kada su plaćanja putem ove usluge u pitanju. Naime, tokom transakcije kada se koristi mobilni telefon, sa trgovcem se dijeli token, a ne pravi broj kartice, te su podaci o kartici potpuno zaštićeni. Isto tako isključena je mogućnost da se ista transakcija dva puta naplati, čak i u slučaju da se mobilni telefon dva puta prisloni uz POS terminal. Važno za istaknuti je da u slučaju krađe ili gubitka mobilnog telefona, pomoću aplikacije „Find my device“ korisnik može da zaključa telefon, unese novu šifru ili čak i sa njega izbriše lične podatke.

Više informacija o novoj usluzi Google Pay za korisnike Visa Inspire i Visa Platinum kartica Intesa Sanpaolo Banke možete potražiti na web stranici ove Banke ili u najbližoj poslovnici.