Plate u RS uvećane za 100 KM

0

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je set zakona o povećanju plata u Republici Srpskoj kojim se platni koeficijenti uvećavaju u određenom procentu tako da svi zaposleni ostvare uvećanje plate od 100 KM.

Ovo je jedna od mjera Vlade Republike Srpske koja doprinosi privrednom rastu i povećanju plata radnika, kao i poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih, prenijela je RTRS.

Usvojeni su po hitnom postupku Zakon o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Zakon o platama zaposlenih u javnim službama Republike Srpske, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republike i Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima.

Po hitnom postupku usvojeni su i Zakon o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike i Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske.

Poslanici su usvojili i odluku o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za ovu godinu.