Pivara Tuzla u rad pustila savremena postrojenja

0

Pivara Tuzla ove godine kroz investicijske cikluse uložit će 5.600.000 konvertibilnih maraka, a određena ulaganja u savremena postrojenja već su realizirana čime su u znatnoj mjeri unapređeni tehnološki procesi koji su vezani za proizvodnju piva.

Kada je riječ o iznosu investicija, 2019. slovi za najznačajniju godinu, a svečanim presijecanjem vrpce danas su u rad pušteni savremeni PET punjač i CIP stanica.

Ova postrojenja koriste se za punjenje piva u ambalaže, odnosno pranje punionice nakon svakog točenja piva, čime su ekološki standardi podignuti na najveći mogući nivo.

“Naš osnovni cilj je bio da dovedemo najbolju i najsavremeniju opremu u ovoj industriji, kao i da osavremenimo ljude koji rade s novim metodama. Pivara je dosad uložila i u druge sektore, a tu prije svega mislimo na otpremu proizvoda, jer smo prije dva-tri dana kupili nove viljuškare ukupne vrijednosti 270.000 KM. Za nekoliko dana nam stiže i vozni park od 10 kamiona, a skupa s viljuškarima, vrijednost će iznositi ukupno 1.760.000 KM”, rekao je direktor tuzlanske Pivare Fahrudin Salihović.

Kako bi se dodatno unaprijedio rad ove pivare do kraja mjeseca će u novu opremu biti investirano još milion maraka.

“Kroz ove investicije želimo ulagati u privredu i svoje preduzeće, zatim da zadržimo ljudske potencijale i da ih osavremenimo te da radimo na novim tehnologijama kako bismo postigli bolje rezultate i podigli kvalitet piva”, naveo je direktor tuzlanske Pivare koja svoje proizvode već plasira na svjetsko tržište.