Petrović: Nema govora o privatizaciji ERS

0

Pojedini beogradski mediji prethodnih dana prenijeli su vijest da Elektroprivreda Srbije planira kupovinu nekoliko elektroprivreda u okruženju, među kojima i “Elekroprivredu RS”. Generalni direktor „Elektroprivrede RS“ Luka Petrović kaže da nije bilo nikakvih razgovora o privatizaciji, kao i da je informacija izvučena iz konteksta.

“Nikakvih zvaničnih kontakata kao ni priče o privatizaciji Elektroprivreda RS nije bilo,” potvrdio je za Herceg Tv prvi čovjek ovog preduzeća, Luka Petrović.

Dodao je da su se u vise navrata demantovale spekulacije na ovu temu.

“Ono što jeste tačno jesu ugovori o poslovno-tehničkoj saradnji i uvijek neko može da nešto izvuče iz konteksta. Ja sam imao kontakt sa direktorom ekonomskog instituta želeći da upitam u čemu je problem i zašto je ta informacija izašla u javnost, i on mi je rekao da je to izvučeno iz konteksta. Prije par godina je bila neka takva analiza ili informacija i neko od novinara je želio da to uveliča, zašto baš u ovom trenutku to ne znamo. Vijest je izašla u eter ali bez ikakvih osnova,” objašnjava Petrović.

Petrović je rekao da se 80 posto viškova električne energije prodaje preko Beogradske berze. Osim toga, dodao je da se snabdijevanje električnom energijom pograničnih područja vrši upravo preko Elektroprivrede Srbije.

Istakao je i da su svi aranžmani po pitanju unapređenja poslovanja mogući, ali da Srbija i RS već imaju zajedničke projekte u ovoj oblasti.

“Što se tiče privatiazacije davno je rečeno da ovaj stub razvoja treba još više ojačati i na tome radimo svaki dan,” dodao je Petrović.