Petričević: Derventa primjer domaćinskog odnosa prema investitorima

0

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je da Derventa predstavlja primjer uspješne opštine i domaćinskog odnosa vlasti prema stranim investitorima.

“Derventa je opština sa najjačim privrednim razvojem i poznata po velikom broju stranih investitora. Ova opština je od 2013. godine član Saradničke mreže i daje kontinuiranu podršku programu investiranja stranih ulagača”, rekao je novinarima Petričević koji je danas u Derventi otvorio 14. Derventski sajam privrede i turizma na kojem učestvuje 130 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske.

On je istakao da Derventa treba da bude primjer drugima kako treba raditi.

“Tu smo da podržimo aktivnosti sajma na kojem ljudi stiču nova poznanstva i stvaraju nove angažmane”, rekao je Petričević.

Mamac za strane investitore

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je novinarima da u ovoj lokalnoj zajednici posluju 824 privredna subjekta i da ima 30 stranih kompanija.

“Ako poredimo Derventu prije rata sa 57.000 stanovnika i 14.000 zaposlenih, te ovu danas sa 26.500 stanovnika i 7.000 zaposlenih, to je veliki rezultat”, naveo je Simić.

Miroslav Simić, direktor Sportskog centra koji je organizator sajma, ističe da su izlagači svoje proizvode izložili na više od 3.200 metara kvadratnih otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora.

Sajam je otvoren do petka, 23. avgusta, od 10.00 do 21.30 časova. (Srna)