Pet novih projekata na Јahorini vrijednosti 99 miliona KM

0

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Јahorina” Nedeljko Elek najavio je danas da je Skupština akcionara ovog preduzeća, uz prethodnu saglasnost Vlade Republike Srpske, donijela odluka o kreditnom zaduženju od 99 miliona KM koje će iskoristiti za izgradnju pet kapitalnih projekata na olimpijskoj planini.

– Ova sredstva biće usmjerena na projekat izgradnje gondole Pale-Јahorina, četvorosjeda koji će polaziti iz opštine Trnovo i ići ka Јahorini, četvorosjeda Rajska dolina, projekat dodatnog osnježavanja i uređenja staze, te za izgradnju sportske dvorane na planini –  izjavio je Elek na konferenciji za novinare na Јahorini.

Elek je dodao da će polazna stanica gondole biti sa Pala, a još će biti razmotreno sa koje lokacije.

– Imamo dvije opcije – jedna je sa Golog Korana, što je prijedlog Udruženja hotelijera, a druga je da bude paralelna sa gondolom na Ravnoj planini. Struka će odlučivati o tome i uvjeran sam da će biti doneseno najbolje rješenje – naveo je Elek.

Prema njegovim riječima, Olimpijski centar “Јahorina” planira da proširi svoju djelatnost u naredne tri godine na trgovinu i promet gasom, te da će uraditi gasifikaciju cijele planine, a osim toga, u narednom periodu biće napravljeno i poljoprivredno gazdinstvo.