Pet kranova i stotinu radnika na jednom od najatraktivnijih gradilišta u BiH

0

Objekat na neponovljivoj lokaciji u strogom centru Sarajeva a istovremeno u zelenoj oazi izolovanoj od gradske gužve sadržat će osim stanova i brojne druge sadržaje – unutarnji bazen, fitness, wellness&spa, vanjsko i unutarnje dječije igralište, kino salu, prodavnice, garažu i sve ostalo potrebno za ugodan život i stanovanje

Radovi na jednom od najatraktivnijih gradilišta u Bosni i Hercegovini počeli su prije godinu dana a već sada obrisi budućeg stambeno – poslovnog kompleksa Park Residence vidljivi su iz skoro svakog dijela Sarajeva.

Gradilište projekta Park Residence 2022. godine

Ovaj izuzetno zahtjevan projekat prostire se na preko 15.000 m2  a na gradilištu je trenutno aktivno pet kranova koji rade punom parom kao i impresivna flota građevinske mehanizacije.

Svakodnevno je na gradilištu i 100 građevinskih radnika.

Posvećenost vrhunskom kvalitetu

Iza impresivnog izgleda objekta koji već u ovoj fazi nudi spektakularan pogled na grad stoje strast i vizija investitora ali i zajednički rad i posvećenost svakom detalju gradnje.

Gradilište projekta Park Residence u septembru 2023. godine

“Jedini ispravan put bio je da se okružimo uspješnim ljudima i kompanijama na putu realizacije ovog projekta. Svaki dan na gradilištu je nova stranica priče o zajedničkom naporu, gdje svaki radnik i stručnjak ima ključnu ulogu u izgradnji projekta za budućnost. Naš prioritet je visok standard urbanog života u samom srcu Sarajeva i sa radošću posmatramo napredak radova”, kaže Emir Granov, CEO kompanije Crni Vrh d.o.o. Sarajevo.

This slideshow requires JavaScript.

Dodaje kako se svaki aspekt izgradnje Park Residencea pažljivo planira i izvodi, koristeći vrhunske materijale i tehnike. Svaka stambena jedinica dizajnirana je kako bi pružila najbolje iskustvo stanarima, od komfornog prostora do modernih sadržaja.

“Naša posvećenost vrhunskom kvalitetu oduvijek je bila naša glavna vodilja, što nas ispunjava beskrajnim ponosom i zadovoljstvom”, navodi Granov.

Ni izvođači radova ne kriju ponos zbog svoje uloge u izgradnji ovog objekta.

“Protekla je godina dana od našeg punog angažmana na jednom od najvećih gradilišta u regionu. Zahvaljujući primjeni naše najbolje tehnologije građenja, radove izvodimo u potpunom gabaritu – simultano na cijeloj površini objekta. U prvoj godini gradnje ugradili smo oko 60 posto od ukupne planirane količine betona i armature. Vjerujemo da ćemo do kraja idućeg ljeta završiti AB konstrukciju svih pet stambenih kula”, kaže direktor kompanije “Duljević d.o.o.” koja je glavni izvođač radova za AB konstrukciju.

Novi koncept stanovanja

Podsjetimo, Park Residence se sastoji od pet stambenih lamela koje su liftovima i toplim vezama povezani sa svim dijelovima kompleksa. Dodatni sadržaji su smješteni u prizemlju i mezaninu a prizemlje će biti otvoreno za javnost i ispunjen poslovnim sadržajima.

Zahvaljujući svemu tome, Park Residence donosi u Sarajevo moderan koncept stanovanja – kondominijum, koji svojim stanarima pruža mnogo više od kupovine stana.

Naime, kada postanete vlasnik nekretnine u okviru kondominijuma, ne dobijate samo ključeve i novi životni prostor između zidova, dobijate i jedan potpuno nov koncept i stil života – moderniji, udobniji i luksuzniji. Uz privatnost svog doma, uživati ćete u bogatim i raznovrsnim sadržajima za sve članove porodice i dobiti ono čemu svi težimo – mir i sigurnost.

Nadamo se da će Sarajevo u budućnosti dobiti još ovakvih projekata jer grad zaslužuje dalje unapređenje i ulaganje u bolji životni standard. Park Residence može poslužiti kao inspiracija svima.