PepsiCo i KMV kupuju Knjaz Miloš

0

Karlovarské Minerální Vody (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi i PepsiCo Inc. zajedno će kupiti kompaniju Knjaz Miloš.

To znači da će preuzeti proizvodne kapacitete kompanije Knjaz Miloš u Srbiji i njihove dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto…

Kupovina će biti završena kada je odobre antimonopolske komisije Srbije i Crne Gore. Očekuje se da će to biti tokom trećeg kvartala 2019. godine, prenio je B92.

Alesandro Paskvale, generalni direktor kompanije KMV, rekao je da ovaj novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu.

“To će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMV i Knjaza Miloša, obezbijedit ćemo najvišu vrijednost za kupce i potrošače”, rekao je.

Kristof Gil, Senior podpredsednik GM, Central Europe, Great Balkans & DACH PepsiC, naveo je da je partnerstvo kompanija PepsiCo i KMV je do sada bilo veoma uspješno.

“Ova akvizicija predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje našeg prisustva. Veoma smo zadovoljni što je KMV naš partner i u ovom poslovnom poduhvatu”, rekao je.