Pale: Milion KM za zapošljavanje

0

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić potpisao je danas na Palama ugovore sa 52 poslodavca o zapošljavanju 196 lica sa područja ove opštine, kao i sa 19 lica koja će biti zaposlena pokretanjem vlastitog biznisa, za šta je Zavod obezbijedio 957.595 KM.

Vujičić je istakao da će potpisivanjem ugovora o zapošljavanju Zavod sa poslodavcima obezbijediti da 215 lica sa područja ove lokalne zajednice zasnuje radni odnos u privatnom i javnom sektoru i na taj način riješi egzistencijalno pitanje, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje Srpske.

U razgovoru sa poslodavcima i nezaposlenima razmijenjena su mišljenja o tome šta bi trebalo uraditi na poboljšanju sprovođenja mjera aktivne politike zapošljavanja, kako bi projekti zapošljavanja i određivanje ciljnih grupa dali što bolje rezultate.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik opštine Pale Boško Jugović koji je naglasio da će zapošljavanje kroz projekte koje sprovodi Zavod za zapošljavnje doprinijeti daljem smanjenju nezaposlenosti na području opštine, kao i zaustavljanju odlaska mladih i obrazovanih.

Direktor firme “Stanišić” sa Pala Njegoš Poljaković rekao je da podsticaj pri zapošljavanju koji poslodavci dobiju od Zavoda predstavlja značajan doprinos otvaranju radnih mjesta, te da ova firma ima izuzetno dobru saradnju sa Zavodom, zahvaljujući kojoj je zaposlen znatan broj radnika.

Srna