“Pađeni” zainteresovani za otkup mlijeka od paljanskih proizvođača

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i vlasnik mljekare “Pađeni” iz Bileće Nenad Vukoje dogovorili su se da bude razmotrena mogućnost uspostavljanja saradnje s ciljem otkupa svih raspoloživih količina mlijeka od paljanskih poljoprivrednika.

Jugović je rekao Srni da će opština Pale i mljekara “Pađeni” uskoro razmotriti koji bi to bio najbolji način da se poljoprivrednici ozbiljno stimulišu za proizvodnju mlijeka kao osnovnu djelatnost. 

“Za nas je važno da priznata i na tržištu prepoznatljiva mljekara `Pađeni` ima najozbiljnije namjere u vezi sa otkupom mlijeka na području opštine Pale i da je spremna da po najpovoljnijim uslovima na tržištu preuzme sve raspoložive količine koje mogu biti proizvedene na ovom području”, naveo je Jugović. 

On je ocijenio da takav stav predstavlja jasan signal i za opštinsku upravu da u što kraćem roku preduzme korake koji bi pozitivno uticali na cjelokupan aranžman. 

“Preuzeo sam obavezu da što prije okupim sve proizvođače mlijeka i one potencijalne na području Pala i omogućim im da u direktnom razgovoru sa rukovodstvom mljekare `Pađeni` pronađu najbolji način za uspostavljanje saradnje, odnosno kooperantskog odnosa”, rekao je Jugović. 

U mljekari “Pađeni”, koja je kao najozbiljniji otkupljivač mlijeka već odavno pozicionirana u cijeloj hercegovačkoj regiji, ali i na području opština Rogatica, Sokolac i od nedavno grada Zvornika, ističu da su spremni da takvu ulogu preuzmu i na području Pala. 

“Mljekara `Pađeni` poznata je kao ozbiljan prerađivač mlijeka i korektan poslovni partner koji obaveze izvršava u potpunosti i pravovremeno, trudeći se da ispoštuje proizvođače”, rekao je vlasnik ove bilećke mljekare Nenad Vukoje. 

On je izrazio nadu da će ostvariti saradnju i sa proizvođačima sa područja Pala, te uz podršku opštinske uprave i načelnika uskoro uspostaviti svojevrstan sistem otkupa mlijeka.

Srna