Ovoliko trebate zaraditi da uđete u 1 posto najbogatijih na svijetu

0

Da biste bili u jedan posto najbogatijih na svijetu, potrebno je da na godišnjem nivou zaradite 32.400 dolara, prenosi “Global Rich List”.

“MSN” prenosi brojke koje jasno prikazuju kakva je situacija u SAD i koliko novca treba da imate da biste došli do samog vrha liste bogataša u toj državi.

U najbogatijih jedan posto u SAD možete “upasti” ako zarađujete minimalno 421.926 dolara, otkrivaju analitičari. To znači da za mjesec morate zaraditi 35.161 dolara, a za jedan dan 1.156 dolara.

Najbogatiji Amerikanci zarađuju 26,3 puta više nego svi ostali ljudi. Prosječan član kluba jedan posto na godišnjem nivou zaradi 1.317.000 dolara. Povucimo paralelu, prosječan član ostalih 99 posto ljudi na godišnjem nivou donese 50.107 dolara.

Grupa od jedan posto najbogatijih Amerikanaca posjeduje 42,5 posto novca u državi.

Radi se o 3,29 miliona ljudi. Ostatak od 57,5 posto novca države dijeli ostalih 325,7 miliona ljudi.

Nijedna druga država na svijetu nema sličnu situaciju u kojoj toliki procenat pojedinaca posjeduje toliku količinu novca.

Eksperti savjetuju da za povećanje finansijskih primanja možete raditi prekovremeno, tražiti promociju ili veću platu te otvoriti biznis sa strane. Predlažu stvari poput šetanja pasa, prodaje rukotvorina…

Također, još jedan dobar način za povećanje bogatstva jeste ulaganje novca. Za to vam nije potrebno puno pretraživanja, a moguće je i sarađivati s ljudima koji će vam pomoći da svoj novac uložite na pravo mjesto.

(bankar.me)