Ovo su najbolji poslodavci na svijetu

0

Usred nedavnih velikih otpuštanja u tehnološkom sektoru, sada je pravo vrijeme za traženje novog posla. Mnogi sektori zapošljavaju, a stopa otkaza je visoka.

Krajnji rezultat: broj slobodnih radnih mjesta u SAD-u premašuje broj kandidata gotovo 2 naprema 1, prema nedavnoj analizi firme Robert Half.

Globalno, tržište rada može se značajno razlikovati od zemlje do zemlje. Izvještaj o budućnosti poslova za 2023. iz Svjetskog ekonomskog foruma ukazuje da je radnih mjesta više u zemljama s višim prihodima nego na drugim mjestima. Ali posla ima posvuda, u svim oblicima i na svim pozicijama, prenosi Bankar.me.

– Tokom pandemije, ljudi su samo pokušavali da zadrže “svjetla upaljena”, samo su pokušavali da to sve funkcioniše – kaže Kathryn Landis, osnivačica i izvršna direktorica globalne kompanije za obuku i savjetovanje Kathryn Landis Consulting.

Firme sada imaju malo više prostora i kapaciteta da razmišljaju o ekspanziji.

Kako bi utvrdio koje kompanije nude uzbudljiv posao i pozitivno okruženje, Forbes se udružio s firmom za istraživanje tržišta Statista kako bi kreirao našu sedmu godišnju listu najboljih svjetskih poslodavaca.

Kako bi napravili listu, ispitali su više od 170.000 zaposlenih u preko 50 zemalja koji rade za multinacionalne kompanije i institucije. Ispitanici su upitani da li bi preporučili svoju kompaniju porodici ili prijateljima i da ocijene svog poslodavca na osnovu kriterijuma kao što su razvoj talenata, mogućnosti rada na daljinu, beneficije za roditeljsko odsustvo, raznolikost, ravnoteža između poslovnog i privatnog života i ponosa na proizvod ili usluge kompanije. ponude.

Učesnici su takođe mogli ocijeniti kompanije unutar svojih industrija i zemalja.

Odgovori su kodificirani u sistem bodovanja, a 700 kompanija sa najvišim ocjenama izborilo je mjesto na konačnoj listi, koja se na kraju proširila na 43 zemlje. Broj nagrađenih varirao je u zavisnosti od stanovništva zemlje i kvalifikovanih kompanija.

Ovo su top 10 najboljih kompanija za rad a cijelu listu pogledajte ovdje.

  1. Samsung
  2. Microsoft
  3. Alphabet
  4. Apple
  5. Ferrari
  6. IBM
  7. Adobe
  8. Costco Wholesale
  9. BMW Group
  10. Cisco Systems