Otvoren Prvi međunarodni sajam turizma u Banjaluci

0

Prvi međunarodni sajam turizma Banjaluka 2019, na kojem učestvuje više od 150 izlagača iz 11 država otvoren je danas u sportskoj dvorani “Centar”. Sajam će trajati do subote, 20. aprila. Zemlja partner je Srbija.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač izrazila je zadovoljstvo što su Republika Srpska i Banjaluka dobile ovako značajnu turističku manifestaciju.

– Banjaluka je to i te kako zaslužila jer ima šta da ponudi, od gastronomije, prirodnih ljepota, do ljubaznih domaćina – rekla je Kovačeva.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da kulturni turizam čini značajan dio zanimljivih turističkih proizvoda i kapaciteta, te da treba uložiti sve napore da se promoviše i razvija.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je da je Sajam, iako se organizuje prvi put, pokazao svoj potencijal i kapacitet.

– To govori da Banjaluka i Republika Srpska imaju šta da pokažu, te nam je cilj da našem gradu omogućimo da napravi nove korake u turizmu. Ovi dani, kada se održavaju brojni koncerti, konferencije, te međunarodni događaji, pokazuju nam na čemu možemo da gradimo veću posjetu i vidljivost grada na Vrbasu – rekao je Radojičić.

On je istakao značaj sajma, jer predstavlja turistički potencijal Republike Srpske, ali i drugih dalekih destinacija.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Miroslav Knežević izrazio je zadovoljstvo što vlade Srbije i Republike Srpske uspješno kontinuirano rade na razvoju turističke ponude.

– Imamo zajednički cilj, a to je da što više turista privučemo u Srbiju i Republiku Srpsku, te je ovaj sajam dobra prilika, osim da se predstave turistički potencijali, takođe i da vidimo šta to možemo predstaviti kao zajednički regionalni turistički proizvod, koji ćemo predstaviti turistima sa dalekih tržišta – rekao je Knežević.

Promoter sajma je poznati srbijanski glumac Miloš Biković.

Međunarodni sajam turizma u Banjaluci biće otvoren do subote, 20. aprila.

Srna