Otvoren poziv za prijavu govornika na najvećem poslovnom skupu dijaspore “Reconnect”

0

Glavni grad Bosne i Hercegovine će i ove godine biti domaćin najvećeg poslovnog skupa dijaspore “Reconnect”.

Skup je zakazan za 15. august, a realizirat će se uz podršku USAID Projekta “Diaspora Invest”. Organizatori su otvorili poziv za prijavu potencijalnih prezentacija uspješnih članova i članica bh. dijaspore.

Poručuju da sa intereaktivnim pristupom žele unaprijediti rezultate poslovnog povezivanja kroz ovu konferenciju.

“Želimo okupiti članove i članice bosanskohercegovačke dijaspore koji žele podijeliti svoje iskustvo rada u različitim biznis sektorima širom svijeta. S tim u vezi, ovogodišnji skup će imati nešto drugačiji koncept, pa smo odlučili u ranoj fazi pripreme događaja otvoriti poziv za našu dijasporu kako bi predložili svoje prezentacije u kojima bi podijelili svoja znanja, vještine te dali okvir mogućnosti za povezivanje sa lokalnim učesnicima”, poručuju organizatori “Reconnecta”.

Poziv za prijave govornika/ca je otvoren do 31.05. putem zvanične web-stranice događaja (www.reconnect.ba), gdje je dovoljno ponuditi koncept prezentacije, kontakt podatke i reference potencijalnog predavača.

“Govornici iz dijaspore bi trebali svoje prezentacije fokusirati na mogućnosti koje su na raspolaganju bosanskohercegovačkim firmama na međunarodnom tržištu. Od njih se traže odgovori na pitanja – kako prepoznati međunarodne mogućnosti u industriji u kojoj rade, kako doprinijeti izgradnji saradnje, predstaviti svoje viđenje uloge profesionalaca iz dijaspore u potencijalnom rastu bh. kompanija. Naravno, važno je uputiti i na to šta sve ne treba raditi kada se širi na međunarodna tržišta i kako osigurati kvalitetne međunarodne klijente za proizvode i usluge bosanskohercegovačkih kompanija”, dodaju iz ‘Reconnecta’.

Ovogodišnji ‘Reconnect’ se fokusira na informacijske tehnologije, proizvodnju i preradu, arhitekturu i inženjering, finansijske usluge, marketing, prodaju i podršku klijentima.

“Vjerujemo da su ovo sektori u kojima domaća radna snaga može biti konkurentna na svjetskom tržištu, a upravo naša dijaspore može biti ključ povezivanja sa potencijalnim klijentima. Podijelite svoje iskustvo na ‘Reconnectu’ i budite pokretač kreiranja novih radnih mjesta i investicija u domovini”, zaključuju organizatori.