Otvoren novi poziv za tehničku podršku kompanijama

0

USAID Projekt “Diaspora Invest” je raspisao novi javni poziv za podnošenje zahtjeva za tehničku podršku kompanijama koje su registrovane u posljednjih pet godina, a u kojima udio u vlasničkoj strukturi ili direktnu poslovnu vezu sa njima imaju članovi bosanskohercegovačke dijaspore.

Navedena tehnička podrška se pruža u oblastima unapređenja proizvodnih procesa i usluga, razvoju proizvoda, obuci osoblja, procesima certifikacije kao i drugim procesima od važnosti za poslovanje.

– Od kompanija koje ispunjavaju navedene kriterije, očekujemo da ponude prijedlog konkretnog oblika nefinansijske tehničke podrške koju im USAID Projekat Diaspora Invest može pružiti. Istu osiguravamo kako kroz saradnju i podršku unutar kapaciteta Biznis centra bh. dijaspore, tako i kroz podršku preko vanjskih eksperata u procesima certifikacije, edukacije i poslovnog povezivanja – poručili su iz USAID Projekta “Diaspora Invest”.

Javni poziv je otvoren do 21. decembra 2018., a detaljne informacije o kriterijima za potencijalne korisnike tehničke podrške kao i o procesu prijave su dostupne na online platformi Diasporainvest.ba.

Fena