Otvoren novi Bingo, posao za 70 radnika

0

Kompanija Bingo otvorila je danas savremeni objekat površine 4.800 m2, u sklopu kojeg je i restoran sa više od stotinu mjesta u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Posao je dobilo 70 novih uposlenika. Vrpcu su presjekali načelnik Sead Čaušević i Edin Ibrahimović, izvršni direktor za poslovne operacije Binga.

„Sada i u ovom gardu imamo veliki, moderni centar. Ovo je naša 207. poslovnica, a do kraja godine planiramo još nekoliko otvorenja. U hipermarketu koji se prostire na 2.800 m2 izdvajamo odličnu ponudu na odjelima svježeg voća i povrća, delikatesa i mesnice, a na odjelima neprehrane nudimo odličan izbor tekstila, obuće, igračaka, kućnih potrepština i tehnike.“, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo.

Načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje, gdin Sead Čaušević izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska trgovačkog lanca u ovu općinu.

Kako je rekao, sada Bingov objekat krasi ulaz u ovaj grad, a najznačajnije je što je 70 ljudi dobilo posao.

Kupci su uživali u  degustacijama, promocijama, popustima i poklon paketima. Kompanija Bingo uspješno posluje već 26 godina, a u svojoj mreži ima ukupno 207 trgovina, te više od 8.500 uposlenih.