Otvoren Diplomatski zimski bazar

0

Diplomatski zimski bazar, jedan od najiščekivanijih događaja godine, otvorio je svoja vrata u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić” u Kulturno-sportskom centru Skenderija.

Posjetitelji mogu šetnjom virtualno posjetiti skoro 40 zemalja u samo jedan dan kušajući razne egzotične kuhinje i kupujući poklone koje je inače teško naći u BiH.

Također se mogu natjecati za jedan od posebno probranih predmeta na aukciji, iskušati sreću na „botaj lutriji“ sa skoro 800 nagrada, te uživati u programu na bini.

Bazar je uvijek bio sinonim za veselje i radost, a ove će godine to veselje i radost trajati sat vremena duže jer Bazar ove godine zatvara svoja vrata tek u 17:00h.

Bazar je najveće dobrotvorno događanje u BiH, koje organizira diplomatska zajednica, uz blisku suradnju s lokalnom zajednicom, a sve u cilju prikupljanja sredstava za pomoć onima kojima je najpotrebnija – djeci i mladim ljudima širom BiH.

Prošle godine Bazar je privukao oko 15.000 posjetitelja tokom  kojeg se prikupilo 200.000 KM koje su donirane dobrotvornim organizacijama diljem Bosne i Hercegovine – i to njih 20.

Zahvaljujući sponzorima, i ove godine su svi troškovi organizacije već pokriveni što znači da kupovinom ulaznice kao i kupovinom proizvoda koji će biti izloženi na Bazaru, svaka marka ide direktno za djecu sa potrebama u cijeloj BiH.