Otvoren berber od milion KM: U sredini radnje Lamborghini aventador

0

Irfan Tepić, majstor za šišanje, uređivanje i brijanje muške brade, najpoznatiji je i najbolji berber u našoj zemlji, koji uvijek pomjera granice svog zanata.

Osim što je brinuo za imidž mnogih osoba sa javne scene, poput Dine Merlina, Miralema Pjanića, Senijada Ibričića, napisao je i knjigu “Berber ili prijatelj”, koja služi kao svojevrstan kompas za sve one koji se žele baviti starim zanatstvom berberstva.

Tepić je u skoro dvadeset godina rada stekao veliko iskustvo i znanje, a putovanja su mu proširila vidike i još više ga lično i profesionalno obogatila. Kao kruna rada došlo je i ostvarenje njegove životne želje i profesionalnog sna.

Irfan Tepić

Naime, sinoć je na Ilidži svečano otvorio njegovu berbersku radnju na 200 kvadrata od milion KM.

Ovaj po svemu drugačiji objekat i, prema Tepićevim riječima, jedini ovakve vrste u našoj zemlji i na Balkanu ima deset zaposlenih. Klijentima će ponuditi sasvim novo i drugačije iskustvo posjete berberu, a u sklopu berbera su i kafeterija, welness i drugi zanimljivi sadržaji poput prostorije u kojoj će se mušterije moći i istuširati.

Na raspologanju će imati i privatni parking. Po potrebi će biti i usluga dežurnog berbera, odnosno radit će od 0 do 24 sata.

– U ovaj objekat je stalo svo moje dugogodišnje iskustvo, a kao vjetar u jedra su mi poslužila iskustva sa brojnih putovanja. Sretan sam jer živim svoj profesionalni san, ali jer ću i svojim klijentima ponuditi uslugu na najvišem nivou, nešto što je teško ostvarivo u svijetu, a kamoli na našim prostorima. Oni će moći uživati u vrhunskoj kafi uz pogled na sportski automobil Lamborghini aventador smješten u sredini radnje – kaže Irfan Tepić.

Gala otvorenju berbera su prisustvovale mnoge poznate ličnosti i prijatelji Tepića, između ostalih Ramo, Rusmir i Arnel Isak, Sejo i Sanel Brajlović, Sedin Kahriman, Hamdija Abdić Tigar, Asim Sarajlić, Ćamil Duraković, biznismeni Gabrijel Čabro, Nihad Ugarak, Osman Suša, Muris Buljubašić, Nermin Aljević, sportisti Iron Puki, Nedžmin Ambešković i Mirnes Husanović, reper Sajfer, frizeri Senad Šehić i Haris Šabotić, Nick Papas i Elvedin Sakić. On im se ovom prilikom zahvalio i obratio emotivnim govorom.

– Najprije bih se zahvalio mojoj porodici i mojoj majci. Ona me je kao školarca budila svako jutro i išao sam iz Pazarića na Drveniju, gdje sam završio frizersku školu, a na dan ostvarenja mog sna probudila me je moja supruga, kojoj se zahvaljujem za pomoć i nesebičnu podršku koju sam imao u realizaciji ovog velikog projekta. Veliko hvala ide i mojim prijateljima koji su omogućili da završimo ovaj projekat za 45 dana. Napravili smo vrhunsku radnju. Zahvalio bih se i svim firmama, a u ovom procesu sam naučio da postavljam i keramiku i rasvjetu, ma sve moguće zanatske poslove – kazao je kroz smijeh Tepić.