Otvaraju 51. objekat: Prvi domaći diskont stiže u još jedan grad

0

Građani će nakon presijecanja vrpce moći uživati u kupovini i iznenađenjima

Dugo očekivano otvorenje MEGA Diskonta u Zenici bit će upriličeno u četvrtak, 1. februara, na adresi prof. Juraja Neidharta 42.

Riječ je o prvom objektu ovog velikog domaćeg lanca u Zenici, što je ujedno 51. maloprodajna poslovnica kompanije Yimor na području Bosne i Hercegovine.

Zeničani će nakon presijecanja vrpce moći uživati u kupovini i iznenađenjima koje su iz kompanije pripremili specijalno za njih.

Riječ je o lancu prodavnica koji pripada kompaniji Yimor iz Domaljevca. Iz ove firme MEGA Diskont nazivaju “prvim domaćim diskontom”. Najviše su prisutni u Tuzlanskom kantonu, a od nedavno se šire i u Sarajevu, , piše BiznisInfo.ba.

Radi se o porodičnoj firmi koja je osnovana 1989. godine i jedna je od prvih privatnih veletrgovinskih kompanija u Bosni i Hercegovini. Yimor danas ima razvijenu veleprodajnu mrežu.

Na samom početku 1990-tih godina Yimor je predstavljao klasičnu lokalnu prodavnicu koja služi užem lokalnom stanovništvu, ali od 2015. godine prateći razvoj tržišta rodila se nova ideja koncepta prodavnica pod nazivom MEGA Diskont.

Prvi MEGA Diskont je otvoren u Brčkom a nakon toga se ubrzano širi na teritoriji Federacije. Maloprodajni asortiman čini roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd.