Hifa Oil otvorila 11. benzinsku pumpu, slijedi ulaganje od 10 miliona KM

0

U Maglaju u naselju Liješnica na magistralnom putu M17 danas je svečano otvorena 11. po redu benzinska pumpa Hifa Oil – Euro Oil.

Vodeći distributer nafte i naftnih derivata u BiH – Hifa Oil, najavljuje dalje širenje maloprodaje na domaćem ali i na inozemnim tržištima, čime se nastavlja ranije započet investicijski ciklus ove kompanije.

U novoj benzinskoj pumpi posao je pronašlo 10 uposlenika iz Maglaja koji do sada nisu bili u radnom odnosu.

„Očekujemo da ćemo do kraja ove godine imati ukupno 14 novih benzinskih pumpi u Bosni i Hercegovini i izvan nje. Nakon Maglaja u narednih mjesec dana slijedi otvorenje još jedne pumpe u Podgorici (Crna Gora), zatim u Gradačcu i Hrasnici (Sarajevo). Za sada smo jedina bosanskohercegovačka naftna kompanija koja svoju maloprodaju širi i izvan naše zemlje. I u idućoj godini nastavljamo ranije započeti snažan investicijski ciklus. Nakon 16,5 miliona KM uloženih u proteklom periodu, u vremenu koje je pred nama investirat ćemo novih 10 miliona KM. Planirano je dalje širenje maloprodaje na domaćem i inozemnim tržištima. Maloprodaju kao jedan od naših novih pravaca u razvoju kompanije smo shvatili veoma ozbiljno. Potvrđuje to i rast broja maloprodajnih objekata za gotovo 200 posto u godini dana“, izjavio je Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil.

Osim u Maglaju, u Bosni i Hercegovini Hifa Oil posjeduje benzinske pumpe u Sarajevu, Gračanici, Doboju, Tesliću, Busovači, Banovićima, Rudom i Živinicama.

Sa pumpom koja je ove godine otvorena u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, Hifa Oil je prva i za sada jedina domaća kompanija koje je u ovom segmentu poslovanja izašla na inostrano tržište.

Hifa Oil prisutna je u segmentu maloprodaje tek od prošle godine.