Otkrijte kako pronaći vrijeme samo za sebe

0

Koliko često razmišljate o tome da uzmete više vremena i prostora samo za sebe i bavite se nečime što volite i što vas čini sretnima? Donosimo vam pet zanimljivih ideja kako da stvorite više prostora i vremena za sebe

Izdvojite jedan sat ujutro

Hormon kortizol koji nam pomaže u boljem nošenju sa stresnim situacijama počinje se buditi u našem tijelu u zoru te je u sedam sati ujutro prisutan u vrlo visokoj razini u našem tijelu. Ono je tada spremno nositi se s bilo kakvom situacijom koju život donese pred nas. Upravo je prvih sat vremena nakon ustajanja najbolje vrijeme za pokretanje neke nove navike, donošenje odluka ili bilo koji drugi oblik preciznog rada i planiranja, savjetuje portal InsideOut.

Riješite se briga

Mijenjanje načina na koji gledamo na svoje brige može očistiti prostor za pozitivnije misli i emocije. Dozovite u sjećanje nešto što vas čini anksioznima, poput javnog govora ili prekida veze. Obratite pažnju na tijelo – gdje osjećate brigu i anksioznost? Često držimo intenzivne neugodne emocije poput tuge i straha ravno ispred sebe.

Zauzmite se za sebe

U svakodnevnom životu naši su problemi veliki protivnici. Ako im se suprotstavimo i vratimo kontrolu, oslobađamo mentalni prostor koji su zauzeli.

Stvorite svoje mjesto

Ako nemate neko fizičko mjesto na koje možete otići osim posla i doma, to može biti i zamišljeno mjesto ili ponašanje koje vas opušta. To može biti odlazak pod tuš koji će vam pomoći da napravite blaži prijelaz od ustajanja do spremnosti za novi radni dan. Čak i nekoliko minuta prije spavanja može biti dovoljno za prijelazno vrijeme koje koristite samo za sebe. Tada radite nešto smirujuće, neke aktivnosti koje hrane vaše unutarnje želje i potrebe.

Podijelite posao s drugima

Budući da nam je dostupno mnogo različitih informacija, postajemo sami sebi financijski savjetnici, putnički agenti, agenti za nekretnine, kritičari restorana i slično. Kad pokušavamo raditi sve sami, možemo postati toliko preplavljeni da se osjećamo kao da se utapamo. Delegiranjem poslova ili traženjem pomoći dijelimo teret s drugima i oslobađamo mentalni prostor za stvari koje nas čine sretnima.