Opština traži partnera za gradnju naselja

0

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su urbanistički projekat Tvrdimići.

Na površini od 370 dunuma, koliko obuhvata regulacioni plan Tvrdimići, gradit će se vikend naselje i ostali sadržaji.

Načelnik opštine Ljubiša Ćosić kazao je da je planirana gradnja 55 vikendica, tri manja i jednog velikog hotela, zip-linea, više staza za šetnju, fudbalskog i košarkaškog igrališta…

– Do sada smo izgradili prirodni amfiteatar „Bijeli vuk“, vrijedan 150.000 KM, lovački dom, čija su gradnja i opremanje koštali 150.000 KM. Sada gradimo još jedan manji lovački dom, vrijednosti od 50.000 KM. U dva navrata smo investirali u gradnju i rekonstrukciju seoskog vodovoda u vrijednosti od 250.000 KM – rekao je Ćosić za Dnevni avaz.

Opština je već uložila skoro 600.000 KM budžetskih sredstava. Dodaje da će raspisati javni poziv za izbor strateškog partnera koji će, prema definisanim i prihvaćenim uslovima, graditi naselje od  55 vikendica.

Ćosić je rekao da će nastojati da u godinu i po 70 posto kompleksa bude završeno te da će investicija biti isplativa.

– Ukoliko prodamo svih 55 lokacija, novac ćemo iskoristiti za gradnju saobraćajnica, kao i kanalizacione i vodovodne mreže. Ono što dobijemo od rente od objekata, ulagat ćemo u dalju gradnju lokaliteta – rekao je Ćosić.

Čostić navodi da će gradnja kompleksa otvoriti najmanje 50 do 100 novih radnih mjesta. Kad projekat bude završen, stvorit će se uslovi za osnivanje preduzeća koje će upravljati ovim kompleksom.