Općina Posušje nove obrte oslobodila plaćanja taksi

0

U cilju olakšanja procedure registracije, Općina Posušje i ove godine nastavlja s praksom oslobađanja plaćanja taksi pri otvaranju novih obrta.

Ova mjera je zasigurno motivirajući faktor da se budući poduzetnici lakše odluče na pokretanje svoje poslovne ideje, bilo samostalno ili kroz dodatne poticajne mjere, saopćeno je iz Općine Posušje.  

Napominju kako tome u prilog govore i brojke pa je tako od 2019. kada je prvi put uvedena ova mjera do danas, ukupno otvoreno njih 140, od toga 47 u protekloj godini.

Njihova struktura je također šarolika od uslužnih djelatnosti, uzgoja voća, povrća i domaćih životinja, tradicionalno zastupljene na ovim područjima, do visokosofisticiranih poput informatičkih programera.

Ovo nisu jedine mjere poticaja ekonomiji koje provodi Općina Posušje. I ove godine predviđen je novčani fond za sufinansiranje troškova osnivanja i registracije poduzetnika – početnika u ekonomiji, podrška se daje i očuvanju tradicionalnih i starih obrta i djelatnosti koje se mogu obavljati kao domaća radinost, kao i poticaj ženama poduzetnicama.

– Vjerujemo kako će navedene mjere doprinijeti daljnjem razvoju malog poduzetništva, ali i očuvanju autohtonih hercegovačkih zanimanja – kažu iz Općine Posušje.