Olimpijski centar Jahorina i Skijališta Srbije udružuju se do kraja godine

0

Vlada Republike Srpske usvojila je pismo namjere koje će uputiti Vladi Srbije, a tiče se saradnje i partnerskih odnosa Olimpijskog centra “Jahorina” sa Javnim preduzećem “Skijališta Srbije”, rekao je ministar trgovine i turizma Srpske Predrag Gluhaković.

On je na sinočnoj svečanosti povodom obilježavanja deset godina rada “Skijališta Srbije” istakao da Republika Srpska želi da napravi takve odnose i saradnju sa tim javnim preduzećem kako bi unaprijedila svoje ski-centre.

“To je nešto što je dobro za region i mi treba da koristimo iskustva `Skijališta`”, izjavio je Gluhaković za Srnu.

On je najavio da bi projekat saradnje Olimpijskog centra “Jahorina” i “Skijališta Srbije” trebalo da uđe u realizaciju do kraja ove godine.

Prema njegovim riječima, nije riječ samo o pomoći “Skijališta Srbije” u osnježavanju Jahorine, već “Skijališta” treba da budu značajan partner Olimpijskom centru “Jahorina” kako bi on bio što konkuretniji na tržištu.

“Ideja je da napravimo moćno regionalno preduzeće, odnosno da svi radimo na jednom zajedničkom regionalnom projektu kako bi Jahorina, Kopaonik, Zlatibor i Stara planina bili regionalni brend, što bi unaprijedilo zimski turizam”, naglasio je Gluhaković.

Direktor “Skijališta Srbije” Dejan Ljevnajić zahvalio je za poziv za saradnju Olimpijskom centru “Jahorina” i rekao da je ta ideja od strateškog značaja za cijeli region.

Ljevnajić je ranije izjavio da bi ponuda ovog regiona bila bolja i bogatija kada kada bi skijaši sa jednim ski-pasom mogli da skijaju na Jahorini, u Srbiji i u Crnoj Gori. (Srna)