Održana javna rasprava za dionicu dugu 35 kilometara

0

U organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma u srijedu i četvrtak u Mostaru i Konjicu održane su javne rasprave u postupku ocjene Studije o utjecaju na okoliš za projekt izgradnje autoceste na Koridoru 5C za poddionicu Konjic (Ovčari) – tunel Prenj – Mostar sjever.

Primjedbe, informacije, analize ili mišljenja koje mogu biti važne za rješavanje u predmetnom postupku ocjene Studije uticaja na okoliš, mogu se dostaviti u pisanoj formi u roku od 15 dana nakon održane javne rasprave na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Ukupna dužina dionice od Konjica (Ovčari) do Mostara sjever iznosi 35,26 km.

Navedena poddionica podijeljena je na tri dijela: Konjic (Ovčari) – tunel Prenj (L=11,50 km), Tunel Prenj (L=10,16 km) + 1,20 km trase prije tunela i Tunel Prenj – Mostar sjever (L=12,40 km).

Uz ove poddionice biti će izgrađen i južni priključak na magistralni put M17, tj, Obilaznica Konjic (L=2,50 km) kao i sjeverni i južni pristupni put tunelu Prenj, ukupne dužine 12,62 km.

 

Na poddionici Konjic (Ovčari) – tunel Prenj – Mostar sjever biti će izgrađene dvije petlje, deset vijadukta, pet tunela, uključujući i tunel Prenj, najkompleksniji objekt na cijelom Koridoru, te dva odmarališta.