Održana izvještajna skupština Asocijacije poduzetnika Hercegovine

0

U utorak, 28.05.2024., u Tehnološkom parku Intera održana je  redovna izvještajna skupština Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), na kojoj su članovi Asocijacije mogli čuti detaljniji pregled najvažnijih aktivnosti APH između dvije skupštine.

Između ostaloga je istaknuo da je APH u 2023. i dosadašnjem toku 2024. godine svoje aktivnosti usmjerila na nekoliko najvažnijih tema kao što su izmjene fiskalnih i drugih reformskih zakona, posebno Zakona o doprinosima, Zakona o porezu na dohodak u FBiH i Zakona o PDV-u.

Asocijacija je na lokalnoj razini neumorno ukazivala na potrebu promjene komunalnih propisa i odluka iz nadležnosti Gradskog vijeća Mostara, s naglaskom na velike korisnike, odnosno poslovne subjekte, potom na problematiku koju su izazvali radovi u obnovi prometne infrastrukture, posebno prometnica koje su značajne za poslovne subjekte, na potrebu trajnog rješavanja sjevernog i južnog ulaza u grad, kao i svih drugih infrastrukturnih objekata važnih za bolje poslovno okruženje.

Skupština Asocijacije je usvojila izvještaj o radu, financijski izvještaj kao i Strateški plan rada za naredno razdoblje.

APH želi u budućnosti postati ekonomsko-socijalni partner na području HNŽ/K kroz aktivnosti koje su planirane u usvojenom strateškom planu rada kao što su promocija privatnog poduzetništva, stvaranje pozitivne poslovne i društvene klime.

Promocija izvrsnosti kako organizacija, tako i pojedinaca, međusobno umrežavanje članica, suradnja sa srodnim organizacijama i još bolje brendiranje APH su prioritetni ciljevi.

Po pitanju suradnje sa srodnim organizacijama, APH ostaje otvorena za zajednički rad s poduzetničkim udruženjima/udrugama s područja Hercegovine i šire, a dosadašnja plodonosna suradnja s Udruženjem poslodavaca Federacije BiH bit će osnažena i nastavljena.