Nurkićev menadžer: Jusufa progone zbog ljubomore

0

Enes Trnovčević, menadžer Jusufa Nurkića, košarkaša NBA ekipe Denver Nagetsi, i jednog od naših najvećih sportskih potencijala, otkriva pravu pozadinu njegovog sukoba sa pojedincima u Košarkaškom savezu BiH.

U intervjuu za Nezavisne novine, ovaj menadžer iznosi dosad nepoznate detalje.

“Protiv Jusufa nije bio napad logike, nije bio napad službenih institucija, to je bio napad strasti zbog ljubavne priče”, kaže ovaj menadžer i nastavlja:

“Odmah da kažem, on nije mogao nastupati za reprezentaciju jer je bio povrijeđen, što se na kraju ispostavilo kao jedina istina i što je rezultiralo operacijom zbog koje se čak osam mjeseci oporavljao, a hajka je naprvljena na njega bez ikakvih logičkih osnova.

Enes Trnovčević

Enes Trnovčević

Nurkić nikad nije kažnjen, nije optužen za bilo šta, oni su samo koristili svoju moć u pojedinim medijima da ga blate. Nikad košarkaški savez nije dao izjavu je li kažnjen, je li pokrenut postupak protiv njega, osim što su na Jusufov upit odgovorili da nikad nikakav postupak protiv njega nije pokrenut.

Pokrenuta je hajka i njemu je zaprijećeno, a čak je i meni rečeno da će od njega, ako ih ne bude slušao i radio šta traže, napraviti izdajnika. Mislim da su dosta u tome uspjeli…”, ispričao je Trnovčević.

Kaže da je “čuo priču”, a kasnije kad je “sve povezao” vjeruje da je ona istinita. Dodaje da skoro svi novinari bliski Savezu to znaju, ali se niko nikad nije usudio da napiše bilo šta o tome, što dokazuje moć i uticaj tih ljudi u medijima.

“Priča se zove ‘golupčići’ a većina igrača također zna za nju. Postoje i fotografije jer je ljubavni par uslikan. Dakle, jedan visoki funkcioner Košarkaškog saveza BiH, unazad četiri-pet godina, imao je ljubavnu vezu s jednom jako mladom uposlenicom KS BiH. Na sva okupljanja, prvenstva, na sve akcije išla je o trošku Saveza s nekim zaduženjima, iako su igrači i osobe u pratnji znali koja su njena prava ‘zaduženja’. Neke sam slike vidio, dok se drže za ruke i hodaju po gradu, ili se ljube na zadnjem sjedištu automobila. Čak su i neki novinari imali te slike”, priča ovaj menadžer.

Na pitanje ko je taj funkcioner, Trnovčević kaže da “nema dokaze”, ali da većina spominje da je to Harun Mahmutović, sekretar Saveza.

“I na slikama koje sam površno vidio na tuđem mobitelu učinilo mi se da bi to mogao biti on”, kaže Trnovčević.

Problem je, priča dalje, nastao na zadnjem okupljanju na Ilidži na kojem je Jusuf bio, za Evropsko prvenstvo U-20. Tom je visokom funkcioneru tada došla supruga, a ova uposlenica se “toliko razočarala da je bila u društvu s Jusufom”.

“Među njima se nikad ništa nije desilo, jer su oni samo prijatelji. Čovjek je tog trenutka poludio od ljubomore, i tada su krenuli na napadi i hajka na njega”, tvrdi Trnovčević u intervjuu za današnje Nezavisne Novine.

Na kraju,  ona navodi da će Nurkić igrati za reprezentaciju ako dobije poziv i dozvolu ljekara.