NSoft ponovo među 50 najbrže rastućih u srednjoj Evropi

0

Deloitte Technology Fast 50 program je već treći put zaredom rangirao NSoft kao jednu od najbrže rastućih tehnoloških kompanija u srednjoj Europi.

NSoft je zabilježio četverogodišnju stopu rasta od 562% i zadržao vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini za pružanje softverskih rješenja.

NSoftova platforma Seven te vodeći proizvodi Sportsbook i virtualne igre su dosegli tržišni standard te predstavljaju sigurnu poslovnu investiciju i jednostavno rješenje za rast.

“Jako smo ponosni na ovo priznanje i vjerujemo da je za njega zaslužan naš izvrsni tim koji razumije globalno tržište. Ključ našeg uspjeha je uska suradnja s klijentima i razvijanje strategije koja se temelji na razumijevanju tržišnih zahtjeva”, rekao je direktor NSofta Tomislav Jerkić.

NSoft ima klijente u više od 30 zemalja. Preko 80% poslovanja dolazi od međunarodnih tržišta.

Za vrijeme uručenja nagrade NSoftu, gospodin Muhamed Semić, glavni menadžer Deloittea Bosne i Hercegovine naglasio je: “Izuzetna nam je čast što se NSoft po treći put uzastopnonalazi na ovoj prestižnoj listi 50 najbrže rastućih kompanija u Centralnoj Europi. NSoftu želimo puno uspjeha u daljem radu te se nadamo da ćemo ih inarednih godina vidjeti na ovoj listi. Imajući u vidu da posljednjih godina ICT sektor u našoj zemlji bilježi značajan rast vjerujemo da će Bosna i Hercegovina naredne godine imati više predstavnika. Deloitte je već od ranije među kompanijama iz ICT sektora prepoznat kao pouzdan partner, što dokazuje i naša posvećenost ovoj regionalnoj inicijativi i iz istog razloga nam je vrlo drago da smo danas imali priliku biti u Mostaru uručiti ovu nagradu.”