Novi megaprojekat na Trebeviću: Niču hoteli, jezero, skijališta…

0

Turistički kompleks Brus omiljeno je izletište građana Istočnog Sarajeva i Sarajeva i veoma važna i atraktivna turistička destinacija čija lokacija ima veliki potencijal za razvoj prvenstveno ljetnog turizma.

Opština Istočni Stari Grad, koja dijelom obuhvata i područje Trebevića, napravila je u saradnji sa predstavnicima privatnog sektora, značajne pomake u oblasti turizma a rukovodstvo ove opštine sada najavljuje i nove investicije.

U najavi izgradnja velikog turističkog kompleksa na Trebeviću

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović kaže da su u toku pregovori rukovodstva opštine sa važnim investitorima, koji su  ranije pominjani u javnosti, o izgradnji novog turističkog kompleksa na ovom lokalitetu.

„Investitor o kome se već govorilo u javnosti planirao je izgradnju dva hotela površine oko 15.000 metara kvadratnih sa pratećim sadržajima. Projektom je predviđena izgradnja vještačkog jezera, sankališta, dječijeg skijališta. Trebalo bi da u okviru tog projekta bude izgrađen vidikovac sa pogledom na sarajevsku dolinu i šume Trebevića, do kojeg će voditi šumske staze, između stabala  drveća, što će biti posebno atraktivno za turiste i do sada neviđeno na našem području“, najavio je Gašanović i dodao da bi to trebalo da bude jedinstven turistički proizvod koji će privući veliki broj turista iz okruženja, ali i šire.

Gašanović je podsjetio da se na području Trebevića nalazi prvi tehnološki park u BiH, koji je dao novu dimenziju razvoju Trebevića.

„Sam objekat, njegov dizajn, predstavlja impozantnu građevinu koju je radilo više udruženih firmi, a ta kompanija planira da na toj lokaciji nastavi gradnju. Cijeli taj kompleks, kada bude završen, simbolizovaće novi koncept rada i života na ovim prostorima, a povezivaće savremeni, urbani stil sa prirodom“, istakao je načelnik Istočnog Starog Grada i dodao da su već počele aktivnosti na izgradnji neophodne infrastrukture.

To će, prema njegovim riječima, biti nov i do sada neviđen sadržaj, koji će privući novu klijentelu koja do sada nije posjećivala ovo područje, kao što su ljudi iz poslovnog svijeta i šoubiznisa.