Novi investitor se priključio gradnji luksuznog kompleksa u Sarajevu

0

Izgradnji luksuznog kompleksa “Green City” na Pofalićima u Sarajevu pridružio se novi investitor, izvještava BiznisInfo.ba.

Podsjetimo, na ovom mjestu je planirana izgradnja zgrada sa ukupno 777 stanova i približno 1.000 garažnih mjesta, a procjenjuje se da će u ovom području stanovati 2.100 do 2.500 građana.

Investitor ovog projekta je kompanija “Green City” Sarajevo koju je osnovao Nedim Čaušević.

No, sada Čaušević dijeli po pola vlasništvo u “Green Cityu” sa firmom “Interkonzum Tuzla“.

Interkonzum je, dakle, stekao 50 posto vlasništva u “Green Cityju”. Vlasnik firme Interkonzum je DV ALPHA GMBH iz Austrije.

Čaušević je vlasnik firmi “Teloptic” i “Milkos”, kao i Importanne centra. U njegovom vlasništvu je i Farma Spreča u Kalesiji.

This slideshow requires JavaScript.

Gradnja kompleksa na Pofalićima počela je prošle godine, no dosad je malo toga urađeno. Očekuje se intenziviranje radova.

Cilj investitora je, kako su ranije naveli, da podignu kvalitet življenja u ovom dijelu grada, ponude nove sadržaje koji nedostaju – obdaništa, dječije igraone, pedijatrijske ordinacije. Fokus je na djeci svih uzrasta obzirom da u Velešićima i Pofalićima ovakvi sadržaji upravo nedostaju.

Također, tu će se nalaziti i kafe restorani, poslovni prostori i razni drugi komercijalni i uslužni sadržaji, čime će stanovnici ovog naselja i šire dobiti sve te usluge i sadržaje na jednom mjestu.