Nova tvornica u Ljubuškom zaposliće 70 ljudi

0

Uprkos svim problemima izazvanim koronavirusom, Ljubuški bi u idućoj godini trebao dobiti tvornicu koja će zapošljavati desetke stanovnika ovoga grada.

Riječ je o Mesnoj industriji Braća Pivac d.o.o., koja uskoro počinje s gradnjom pogona na prostoru gospodarske zone Mostarska Vrata – Cerno.

S planovima privrednika koji u svojoj grupaciji zapošljavaju više od 2500 ljudi, od čega 350 samo u Vrgorcu, bit će upoznati vijećnici Gradskog vijeća Ljubuški na ovosedmičnoj sjednici.

Ranije objavljeno: Braća Pivac planiraju investiciju u Ljubuškom

Pred vijećnicima će se sutra naći prijedlog zaključka o zamjeni nekretnina između Grada Ljubuškog i Mesne industrije Braća Pivac d.o.o. Kako stoji u obrazloženju, vlasnik navedenog zemljišta traži zamjenu radi izgradnje proizvodnog pogona, čiji je osnovni cilj unaprjeđenje mesne industrije, kao i zapošljavanje radnika s područja Ljubuškog, te se obvezuje isplatiti razliku u tržišnoj cijeni predmetnih parcela sukladno procjeni sudskog vještaka građevinske struke.

Pogon čija gradnja počinje uskoro sadržavat će skladište svježeg mesa, skladište zamrznutog mesa, pogon rasijecanja, pogon pakiranja svježeg mesa, pogon narezivanja, sušaru, proizvodnju mesnih prerađevina, diskont, maloprodaju, administraciju i komercijalu te odjel transporta.

Foto: Grad Ljubuški

Prema riječima v. d. gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića, kompletni kompleks po završetku izgradnje trebao bi zapošljavati od 60 do 70 osoba.

Markotić je za Večernji list kazao kako će ugovor između Mesne industrije Braća Pivac d.o.o. i Grada Ljubuškog biti potpisan u idućih nekoliko dana.

“Iskoristio bih priliku i ovim putem zahvalio Mesnoj industriji Braća Pivac d.o.o. što su Ljubuški prepoznali kao sigurnu i prosperitetnu sredinu u kojoj žele razvijati svoje poslovanje”, naglasio je Markotić te dodao kako će u sljedećem razdoblju fokus biti na privrednom razvoju Ljubuškog i otvaranju radnih mjesta.