Njemački investitor otvara fabriku u Goraždu

0

Nova investicija u BPK Goražde – fabrika za proizvodnju medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja

U Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde uskoro bi trebala krenuti realizacija nove investicije koja će omogućiti zapošljavanje 150 osoba.

Naime, predstavnicima Vlade putem video linka prezentovan je plan investitora Klausa Bellingrotha iz Njemačke koji podrazumijeva otvaranje fabrike za proizvodnju medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja u Goraždu.

U toku je registracija firme pod nazivom TVC d.o.o koja bi sa radom trebala početi već tokom ovog mjeseca. Firma je u završnoj fazi pregovora za kupovinu zemljišta na lokalitetu Vitkovića gdje bi se gradila proizvodna hala površine 7.000 kvadratnih metara.

Pozitivne vijesti donose Vam BiznisInfo i Addiko Bank

Do tada firma će koristiti iznajmljeni prostor u kojem će raditi 15 radnika, koji će kasnije pomoći integraciju ostalih uposlenika.

Izgradnjom pogona i otvaranjem firme u Goraždu njemački investitor realizuje plan širenja proizvodnih kapaciteta u Evropi. U tom pravcu planirano je da se u Goraždu grade i druge proizvodne hale, s tim da će prva biti završena najdalje do oktobra ove godine.

Investitori iz Njemačke su se zahvalili Vladi BPK Goražde koja se od samog početka uključila u pripremu ovog značajnog projekta.

Premijerka Obuća je izrazila zadovoljstvo što je u teškim vremenima uzrokovanim pandemijom virusa Covid-19  Bosansko-podrinjski kanton Goražde prepoznat kao prostor u koji vrijedi investirati. U ime Vlade BPK Goražde obećala je svu potrebnu pomoć za realizaciju ovog projekta.