Njemački BOFROST planira investiranje u USK

0

Predstavnici njemačke firme Bofrost boravili su u radnoj posjeti Ministarstvu  privrede Vlade Unsko-sanskog kantona tokom koje su održali sastanak sa ministrom Nijazom Kadirićem. Tema sastanka bila je mogućnost investiranja na području USK.

Riječ je multinacionalnoj kompaniji koja se bavi direktnom prodajom najkvalitetnijih duboko zamrznutih proizvoda a u Evropi djeluje više od 50 godina.

– Bofrost je gigant prehrambene industrije Njemačke sa 10 000 zaposlenih i s godišnjim prometom preko milijardu eura, a zainteresovani su za širenje djelatnosti i na ovo područje BiH, kazali su predstavnici firme.

Na sastanku je dogovoreno da Bofrost zvanično dostavi pismo namjere sa konkretnim poslovnim prijedlozima i mogućim projektima koje bi realizovali na prostoru Unsko-sanskog kantona.

– Vlada USK, kroz Ministarstvo privrede će podržati sve zdrave poslovne projekte koji bi, u konačnici, doveli do novog zapošljavanja naših građana. Ubuduće će odnos Ministarstva prema firmama koje imaju takve projekte biti partnerski, jer nam je cilj poticanje razvoja privrede i otvaranja radnih mjesta, kazao je ministar Kadirić, saopćeno je iz Ministarstva.