Njemačka firma radi za autoindustriju: Možemo otvoriti još 500 radnih mjesta

0

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević pohvalio je danas rad i povećanje broja zaposlenih u njemačkoj firmi PASS koja posluje u Bijeljini i izvozi cijelu proizvodnju za automobilsku industriju, te najavio dalju podršku Vlade za domaće i strane investitore.

“Kompanija upošljava 1.005 radnika, ima tendenciju širenja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta, a za Republiku Srpsku je značajno što je njihova proizvodnja 100 odsto za izvoz”, rekao je Petričević novinarima nakon posjete ovoj firmi i razgovora sa generalnim direktorom Radom Maletićem.

Maletić je rekao novinarima da su mogućnosti i planovi razvoja veliki, uključujući otvaranje još 500 radnih mjesta, ali da kompaniji za njihovu realizaciju treba bolja infrastruktura, o čemu je razgovarao sa resornim ministrom.

“Radimo za jake brendove u autoindustriji i sve je za izvoz. Većinski njemački kapital je 85 odsto. I dalje maksimalno ulažu u proizvodnju u Bijeljini, a zbog ukrajinske krize ovdje se preseljava proizvodnja iz Poljske”, naveo je Maletić.

Infrastrukturni problemi

Ministar Petričević je rekao da je Vlada Republike Srpske upoznata i sa problemima na koje privednici ukazuju i najavio da će se oni rješavati, a u slučaju kompanije PASS u pitanju je postavljanje posebnog dalekovoda koji je neophodan za ovako veliku proizvodnju i pristupnog puta na pravcu Bijeljina-Zvornik koji je usko grlo prilikom dolaska radnika na posao.

Srna / BiznisInfo