Njemačka firma nastavlja širenje u BiH, stigla i u Jajce

0

U Jajcu je ovog mjeseca zvanično počela sa radom poslovna jedinica kompanije Greenstone Solutions d.o.o.

Greenstone Solutions prisutan je na teritoriju Bosne i Hercegovine tri godine. Firma je u vlasništvu Njemačkog investitora, a trenutno ima poslovne jedinice u Banja Luci, Sarajevu, Mostaru, Čapljini i Bugojnu.

Konstantno se širi i zapošljava nove radnike. Klijenti su im renomirane kompanije, a najveća od njih je Njamački ADAC, te Austrijski ÖAMTC .

Načelnik općine Jajce Edin Hozan poželio je dobrodošlicu ovoj kompaniji u Jajce.

– Raduje nas činjenica da je kompanija Greenstone Solution odabrala općinu Jajce za širenje svojih poslovnih aktivnosti. Kreiranje novih radnih mjesta i upošljavanje mladih ljudi je od izuzetne važnosti za naš grad i zbog toga se iskreno zahvaljujem. Posebno smo sretni što većinu uposlenih čine žene koje teže dolaze do radnog mjesta zbog prirode industrije u Jajcu – istakao je Hozan.

U ime investitora i vlasnika zahvalnost za topao prijem u Jajcu uputili su Aksel Schmidt i Kemal Mujičić ističući da su Jajce prepoznali kao daljnji potencijal za širenje firme uz želju da uskoro povećaju i broj uposlenih.

Trenutno Greenstone Solutions d.o.o. u poslovnici u Jajcu zapošljava osam radnika koji će raditi za austrijskog klijenta ÖAMTC.