Nelt zainteresovan za preuzimanje nekih Agrokorovih firmi

0

Beogradska kompanija Nelt zainteresovana je za preuzimanje nekih firmi, prije svega u prehrambenoj industriji, ali i za Agrokorove firme u Srbiji i prati šta će se dalje dešavati sa tim koncernom u koji je uvedena prinudna uprava, izjavio je izvršni direktor Nelt grupe Miloš Jelić.

Jelić je na konferenciji za novinare rekao da je za Nelt rizično poslovanje sa Agrokorom, ali da kompanija profesionalno ispunjava svoje obaveze u saradnji sa hrvatskim koncernom, kako ne bi bilo zastoja u distribuciji proizvoda, prenosi portal Nova ekonomija.

Jelić je potvrdio da Nelt učestvuje u svim regionalnim razgovorima kojima se nastoji stabilizovati poslovanje Agrokorovih firmi i sprečiti da dešavanja u Agrokoru nemaju negativne efekte na poslovanje privrede.

Nelt, koji najveći dio poslovanja ima u distribuciji robe široke potrošnje, duvanskih i farmaceutskih proizvoda, po njegovim rečima planira dalje širenje i osvajanje novih tržišta, među kojima je i Albanija.

Naveo je da kompanija sada posluje na osam tržišta u regionu i zemljama Evropske unije, ali i u Angoli, Zambiji i Mozambiku.

Nelt zapošljava 3.800 ljudi i ove godine će, kako je rekao Jelić, imati ukupan neto prihod od 900 miliona eura, što je rast od 30 odsto u odnosu na prošlu godinu, a za narednu godinu planiran je umjereniji rast i ulaganja od 15 miliona eura u regionalno širenje ponude integrisanih logističkih usluga.

“Za sada kompanija ima dovoljno sopstvenih sredstava za širenje poslovanja a moguće je da za pet do 10 godina izađemo na berzu”, kazao je Jelić.

Nelt posluje i u Bosni i Hercegovini gdje zapošljava preko 330 radnika.