Nekoliko italijanskih kompanija gradi pogone u Bos. Gradišci

0

Gradonačelnik Bosanske Gradiške Zoran Adžić potpisao je ugovor sa predstavnikom firme „Hidro-kop“ iz Banjaluke, čime se nastavlja sa infrastrukturnim opremanjem Agro-industrijske zone u Novoj Topoli.

Ukupan ugovor za infrastrukturno opremanje iznosi 5,5 miliona maraka, a ovime je potpisan ugovor za prvu fazu.

– U ovoj fazi ćemo ove godine investirati 3 miliona maraka u izgradnju novih saobraćajnica, dogradnju kanalizacione mreže, saobraćajne infrastrukture, odnosno za asfaltiranje kostura tih saobraćajnica. Sa realizacijom ovog prvog dijela ugovora Gradiška će imati jednu od najuređenijih zona u region – rekao je Adžić.

Dodao je da je ovo šansa za privredni razvoj, za dovođenje novih investitora, otvaranje novih proizvodnih pogona, kao i novih radnih mjesta.

– Ovaj posao bi trebalo da bude završen do kraja tekuće godine, što će sigurno biti izvršeno, na opšte zadovoljstvo – rekao je Radislav Babić, direktor “Hidro-kopa” Banjaluka.

Inače, u ovoj industrijskoj zoni pri kraju su radovi na objektu preduzeća „Ella Textile“ koje je osnovao italijanski gigant „Calzedonia“, gdje je uloženo 20 miliona eura. Osim toga, još dvije italijanske kompanije dobile su građevinske dozvole u Agro-zoni.

Riječ je o kompanijama iz oblasti metalne, odnosno plastične proizvodnje. Adžić je rekao da će ove dvije kompanije “pratiti” proizvodni program firme „Lattonedil“, koja radi građevinske panele.

– Ove dvije italijanske kompanije će svojim proizvodnim programom dodatno pratiti izgradnju objekata koje gradi „Lattonedil“ – objasnio je gradonačelnik Adžić.

Osim toga, u privrednoj zoni je u toku realizacija projekta za odvodnju oborinske kanalizacije, koji sprovodi grad Gradiška uz grant sredstva UNDP-a, u iznosu od 1.200.000 KM, prenijela je Gradiška TV.